Nieuws

Week van de Teek | 11 t/m 17 april

De Week van de Teek wordt jaarlijks in het vroege voorjaar georganiseerd door een groep landelijke samenwerkende organisaties. Tijdens deze landelijke Week van de Teek wordt extra aandacht besteed aan teken, tekenbeten en de mogelijke gevolgen van de ziekte van Lyme. 

Werkt u in de agrarische of groene sector of geniet u als recreant van de natuur? Dan is het verstandig om aandacht te besteden aan tekenbeten en de mogelijke gevolgen. Onderstaand filmpje toont een systematische tekencontrole die u na een dag werken of recreëren in de natuur in een paar minuten uit kunt voeren.  

DESTIL Safety beschikt over diverse producten waarmee u zich kunt beschermen tegen teken, zoals de speciale InsectProtect kledinglijn van HaVeP en de anti-teek spray van Impressed. Heeft u toch een tekenbeet opgelopen? Dan kunt u die het beste verwijderen met een tekenpincet.  

HaVeP InsectProtect werkjas HaVeP InsectProtect werkbroek

Dunlop Acifort veiligheidslaarzen werklaarzen Joris sport cap

Impressed Teekaway anti teken spray Tekenpincet Tekenverwijderaar

Op de website weekvandeteek.nl kunt u meer informatie vinden over onder andere de risico's van teken, het voorkomen van tekenbeten en hoe u een teek kunt verwijderen.

 

Support