Nieuws

DC Netherlands neemt Kroon over

Het in Hoogezand gevestigde Kroon is deze week verkocht aan DC Netherlands, moederbedrijf van de Tilburgse groothandel voor bouw en industrie DESTIL. Door deze overname - de derde binnen een periode van 12 maanden – ontstaat de grootste technische groothandel van Nederland. De gezamenlijke omzet is circa € 125 mln en door de toevoeging van de 10 vestigingen van Kroon, heeft het bedrijf 50 vestigingen en meer dan 500 medewerkers. 

Kroon is een sterke speler in de toelevering van technische producten voor bouw, industrie en scheeps- en jachtbouw. Waar het accent voor bouw en industrie ligt op het noorden en oosten van Nederland, is het speelveld voor scheeps- en jachtbouw internationaal. Het bedrijf heeft voor dit segment unieke producten die over de gehele wereld worden toegepast. “De werkwijze van Kroon vertoont sterke overeenkomsten met die van DESTIL”, aldus René Kars, Algemeen Directeur van DESTIL. “Het bedrijf past perfect in onze strategie; we zijn nu in één klap landelijke speler en we verbreden ons productassortiment”. Directeur Klaas Boskers van Kroon: “DESTIL en Kroon hebben allebei een A-merken beleid, daardoor is er veel overlap in leveranciers. Ook de marktbenadering is vrijwel hetzelfde. We verwachten daarom veel van deze samenvoeging”. 

Vooralsnog heeft DC Netherlands 75% van de aandelen Kroon overgenomen. De resterende 25% volgt over drie jaar. In die tijd blijft Boskers Algemeen Directeur. “Het is onze intentie om in de komende drie jaar een geruisloze overgang te realiseren”, aldus Boskers. “In eerste instantie zal de klant er niet veel van merken. Kroon blijft onder de eigen naam opereren”. Kars vult aan: “Kroon is een kerngezonde, succesvolle organisatie. Uiteraard gaan we op zoek naar synergiën op gebied van inkoop en logistiek, maar het Centraal Magazijn van Kroon in Hoogezand blijft in takt.”

DC Netherlands neemt Kroon BV over
V.l.n.r: Jos Vandael (Directeur Descours & Cabaud Europa)
Klaas Boskers (Algemeen Directeur van Kroon)
René Kars (Algemeen Directeur van DESTIL)

Support