Een dag met een chauffeur

Een dag op pad met vrachtwagenchauffeur Walter van ’t Hof.

Walter is al ruim 22 jaar vrachtwagenchauffeur, waarvan hij al 6 jaar werkzaam is bij DESTIL B.V. Vijf dagen per week rijdt hij stad en land af om alle klanten én vestigingen in regio Groot Rotterdam te voorzien van voorraad. Toen we hoorden hoe vroeg de dag zou beginnen hebben we even getwijfeld, maar uiteindelijk besloten we toch Walter te vergezellen tijdens één van de dagen op de vrachtwagen.

Waar anderen al moe worden van de gedachte, is het voor Walter dagelijkse kost; zijn wekker gaat vijf dagen in de week om 04:15 uur af [GAAP]. Na een korte rit naar het werk van ongeveer 15 minuten geniet hij van de eerste kop koffie van de dag. Hij neemt zijn planning voor de dag even door en gaat dan op pad. Omdat deze ritten zo’n 350 kilometer lang zijn, moet de chauffeur bijna elke dag tanken.

Ondanks dat Walter altijd via een zorgvuldig uitgestippelde route rijdt kan hij soms wel een beetje schuiven. De vestigingen en locaties waar ze al vroeg uit de veren zijn probeert hij altijd zo vroeg mogelijk te leveren. Dat is fijn voor zowel de klant als voor Walter. Her en der moet de chauffeur stoppen om zowel kleine als grote bestellingen af te leveren. De afwisseling vindt hij prettig. “Zo vliegt de dag om!” Ook komt Walter op veel verschillende mooie, maar ook bijzondere plekken, iets wat hij prachtig vindt aan zijn werk. “Het allergaafste vond ik toch wel dat ik een keer mocht lossen tussen de straaljagers.” Zo zie je maar, net als kleine jongens zijn ook de volwassen mannen onder de indruk van deze machtige vliegmachines.

Alle DESTIL Prolians chauffeurs leveren zowel aan klanten, als op de vestigingen. Ook halen ze retourzendingen en reparaties meteen mee op. Wel zo handig en efficiënt. Tussen de middag luncht Walter het liefst met zijn collega’s op de vestiging. Hij kent de jongens die er werken goed en kan er even in alle rust genieten van een bakkie pleur. Daarnaast wordt er ook nog nuttige informatie uitgewisseld. “Als vrachtwagenchauffeur zie en hoor je veel omdat je met de mensen spreekt die onze producten verwerken. Deze informatie is dan weer bruikbaar voor de verkopers op onze vestigingen”, aldus Walter.

Bij het laatste adres drinkt Walter nog even een kopje koffie om vervolgens weer terug te rijden naar het altijd zonnige Zuiden. Eenmaal terug op de zaak wordt de wagen geleegd, wordt er afscheid genomen en springt de chauffeur in de auto op weg naar huis.

Dit is een artikel uit ons magazine TOOLZ

Nieuwsgierig naar TOOLZ? Wil je dit magazine 2x per jaar gratis ontvangen? Meld je hier aan en we sturen het je toe.

Walter van 't Hof

Walter van 't Hof - voorheen Chauffeur nu Verkoopmederwerker bij DESTIL Tilburg-Zuid